معنای کتاب در فرهنگ معنوی ما وسیع تر از کتاب به معنای مصطلح آن و آنچه مکتوب می شود، است. ما از کتاب آفرینش سخن می گوییم؛ انسان را کتاب شگفت انگیز هستی می دانیم و پدیده ها را کلمه های خداوند می دانیم.
برگ درختان سبز در نظر هوشیار
هر ورقش دفتری است معرفت کردگار
در عین حال خداوند در آفرینش خرد و انسان خردمند، به خود تبریک و آفرین می گوید. هر کس که اهل اندیشه و خردورزی باشد و قدر و منزلت انسان را با میزان و معیار خرد و اندیشه بسنجد، نمی تواند در برابر پدیده ای زیبا و شگرف به نام «کتاب» سر تعظیم فرود نیاورد، زیرا کتاب مظهر اندیشه و خردورزی آدمی است.
خواندن کتاب، دو فایده دارد: نخست فایده درونی و فردی که بهترین راه آگاهی و معرفت، همانا خواندن کتاب است و دوم فایده بیرونی و اجتماعی؛ به این معنا که با بالا رفتن سطح دانایی و آگاهی، بسیاری از ناهنجاری ها، ناراستی ها و معضلات اجتماعی نیز مرتفع می گردد.
اینجانب ضمن گرامیداشت هفته کتاب و کتابخوانی، امید دارم که «جشنواره جهک» (جریان هم خوانی کتاب) که امسال برای هفتمین سال پیاپی آن را برگزار می کنیم، خود بستر و جریانی باشد برای اهتمام بیشتر شما دانش آموزان فرهیخته دبیرستان فرهنگ به کتاب و کتاب خوانی؛ چرا که امروز بیش از هر چیز و هر زمان دیگر، به خواندن، دانایی، آگاهی و خردورزی نیازمندیم.
علی تفکری
۱۴۰۰/۸/۲۴